Wil jij weer kunnen genieten van eten? 

Download dan het gratis E-book

"In 5 stappen naar een gezonde relatie met eten"

Over Gezonde Balans

over gezonde balans

Je wilt gezond leven, energie voor 10 hebben, relaxed zijn rondom eten, goed voor jezelf zorgen, lekker in je vel zitten en je helemaal geweldig voelen.

Toch?

Maar aangezien jij dit nu leest, heb ik een vermoeden dat je dit NOG niet hebt bereikt. Iets zegt me dat je nog zoekende bent, dat je nog niet alle puzzelstukjes hebt gevonden om jouw gezonde droomleven te bereiken.

In dat geval:

“Welkom op Gezondebalans.nl – een website die jou helpt jouw leven in balans te krijgen

Waar loop jij tegenaan?

Als het om een gezonde lifestyle gaat, lopen veel mensen tegen dezelfde problemen aan. Misschien loop jij hier wel tegenaan:

 • Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nou gezond en wat niet?!
 • Je wilt afvallen maar je weet niet hoe;
 • Diëten werken bij jou niet of maar tijdelijk. Ze zijn ook lastig voor je om vol te houden;
 • Je hebt geen tijd om uren in de keuken te staan of om te sporten;
 • Het lukt je wel om even gezond te eten maar daarna komt de klad er in;
 • Het is het ene uiterste of het andere uiterste: je eet 100% gezond of je gaat compleet los en eet alles wat los en vast zit;
 • Je leven lijkt nog maar om 1 ding te draaien: eten. Of niet eten. Het is een obsessie geworden;
 • Eetbuien beheersen jouw leven;

Herkenbaar? Lees dan snel verder!

Waar is het bos?

Misschien ben je al een tijdje bezig om een gezonde lifestyle te krijgen. Verdiep je je al langer in afvallen, gezond eten en/of sporten.

Misschien heb je je hier wel zo erg in verdiept dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien ben je totaal de weg kwijt over wat je nou wel en niet moet eten en wat nou wel en niet gezond is.

Al die tegenstrijdige informatie! Wie heeft er nou gelijk?!

over gezonde balans

Obsessie

Misschien is gezond leven zelfs wel een obsessie voor je geworden. Gaat al je vrije tijd zitten in het lezen van artikelen en boeken over een gezonde lifestyle. Ervaar jij ontzettend veel stress omdat je wereld ineens uit niets anders meer lijkt te bestaan. Eten speelt een enorme rol in jouw leven.

Misschien heeft jou dit zelfs wel een eetprobleem of eetstoornis bezorgd. Heb je last gekregen van eetbuien die maar niet lijken te stoppen. Of ben je juist te dun omdat je niets meer durft te eten.

Wat het ook is: Ik ken het probleem!

Geloof me, ik weet uit ervaring hoe het voelt (daarover straks meer). Het is enorm frustrerend. Je kunt jezelf helemaal gek maken. Het levert je stress op. Je wilt het antwoord weten maar alles is tegenstrijdig. En weet je wat nog het ergste is?

Het is helemaal niet nodig!

Gezond eten is niet zo moeilijk als zogenaamde ‘experts’ je willen laten geloven! Je hebt geen dieet nodig om af te vallen. Het hoeft niet veel tijd te kosten om een gezonde maaltijd te maken en het hoeft ook zeker niet duur te zijn.

Ik blijf me verbazen over alle voedingshypes die als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. Of liever gezegd: als bomen uit de grond schieten.

Het zijn deze bomen waardoor jij het bos niet meer ziet. Deze bomen maken het allemaal nog verwarrender dan dat het al is. Het zijn deze bomen die jou 10 keer laten nadenken voordat jij iets koopt in de supermarkt. Want is yoghurt nou wel of niet gezond? Mag je eigenlijk nog wel brood?

Kun je niet beter een shotje tarwegras nemen?

Tijd om wat bomen te kappen!

Dit soort bomen zorgen ervoor dat jij niet het resultaat behaald, dat jij wilt behalen. De bomen houden jou tegen. Ze kosten je extra tijd. Tijd die je beter had kunnen besteden. Ze leveren je stress op. Compleet onnodig!

Daarom is het tijd om bomen te gaan kappen!  Dit is ook 1 van de reden dat ik deze website begonnen ben.

over gezonde balans

Maar wie ben ik?

Misschien wil je ondertussen ook wel eens weten wie ik ben. Wie de persoon achter de laptop is die al deze woorden heeft geschreven.

Nou, ik ben Vera. En ik ben zelf compleet uit balans geweest.

Ik had me verdiept in afvallen, gezond eten en sporten. Ik heb honderden (ja echt) boeken en artikelen door gespitst en diverse cursussen gevolgd. Allemaal op zoek naar dat ene antwoord:

Hoe val ik af en leef ik zo gezond mogelijk?

Maar dit werd een obsessie. Mijn hele leven stond in het teken van afvallen, gezond eten en sporten. Alles moest perfect gezond zijn.

Ik had de flexibiliteit van een olifant als het om mijn voeding ging. Een bitterbal eten deed ik niet meer. Spontaan een ijsje halen zat er niet meer in.

Sterker nog: ik was zoveel met voeding en gezondheid bezig, dat ik een heus eetprobleem heb gekregen.

Ik begon met afvallen en schoot compleet door. Op mijn dieptepunt woog ik nog maar 48 kilo bij een lengte van 1,75 m. Hartstikke ondergewicht dus.

Daarna kreeg ik zoveel eetbuien dat ik compleet doorschoot naar de andere kant. Binnen een paar maanden ging ik van 48 kilo naar 78 kilo. In mijn geval overgewicht.

Van die gezonde lifestyle die ik voor ogen had, kwam dus niets terecht. Ik leefde ongezonder, had meer stress, zat slecht in mijn vel, straalde net zoveel energie uit als een slak, was alleen maar met eten bezig en genoot nergens meer van.

Maar gelukkig heb ik uiteindelijk de gezonde balans gevonden. Ik weeg nu 63 kilo, eet bitterballen en heb geen eetbuien meer. Godzijdank.

Hierboven zie je 3 foto’s van mij naast elkaar. Foto 1 was toen ik mezelf uithongerde (maar hier was ik nog niet eens op mijn magerst), foto 2 is genomen in de periode dat ik eetbuien had en foto 3 is hoe ik nu ben: gezond en in balans.

Het klinkt misschien raar, maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit proces heb meegemaakt. Ik heb hier zoveel van geleerd, niet alleen wat betreft voeding, eetbuien en gezond eten. Ook over mijzelf en over persoonlijke ontwikkeling heb ik veel geleerd.

En nog steeds leer ik veel en probeer ik nieuwe dingen uit, om uiteindelijk te doen wat werkt.

Wat kun je van Gezondebalans.nl verwachten?

Ik ben deze website begonnen om jouw leven simpeler te maken. Ik wil jou helpen om:

 • Dagelijks gezonde(re) keuzes te maken.
 • Restricties rondom voeding los te laten.
 • Een juiste mindset aan te leren
 • Eetbuien te stoppen, als je die hebt
 • Meer te genieten van het leven
 • Af te vallen, mocht je dat willen
 • Jou positief naar jezelf te laten kijken

Dit alles met het doel dat jij straks het volgende kan zeggen:

“Ik leef gezond, heb energie voor 10, ben relaxed rondom eten, zorg goed voor mezelf, zit lekker in mijn vel en ik voel me geweldig”

Mocht je me willen mailen dan kan dat natuurlijk! Mijn mailadres is vera@gezondebalans.nl. Je kunt me ook volgen op Facebook of Instagram als je dat leuk vindt! 🙂 Hier plaats ik wekelijks wat op en zo kun je mij ook wat beter leren kennen.

Wil je alvast aan de slag met gezonder leven? Download dan het gratis E-book met snelle en gezonde recepten voor naar het werk, via deze link.

Title Goes Here


Get this Free E-Book

Use this bottom section to nudge your visitors.